روتین پوستی دارید؟ به پوستتان اهمیت می دهید؟ داشتن یک پوست سالم نیاز به مراقبت دارد. خیلی ها این تصور اشتباه و غلط را دارند که داشتن یک پوست خوب فقط ژنتیکی است. در حالی که با مراقبت های درست و اصولی هر کسی می تواند از نعمت داشتن پوست سالم و خوب برخوردار باشد. داشتن یک روتین درست نه تنها باعث سلامت پوست شما می شود، بلکه در زیبایی و افزایش اعتماد به نفس هم تاثیر گذار است.

خیلی از افراد از مراقبت پوست خود غافل می شوند زیرا فکر میکنند که بسیار وقت گیر است. اما اگر فقط چند دقیقه از روز را به انجام مراحل روتین اختصاص دهید، معجزه ی آن را خواهید دید. جلوتر در مورد اهمیت آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

شروتین پوستی چیست؟ مراحل مراقبت روتین پوستی

روتین پوستی چیست؟

روتین پوست یعنی مراقبت هایی که به صورت روزانه باید برای پوستتان انجام دهید. یک روتین درست با مراحل پاکسازی پوست شروع شده و با محصولات مراقبتی، درمانی و تقویتی تمام می شود. که با توجه به نوع و نیاز پوستی شما محصولات انتخاب می شوند.

مراقبت از پوست به 2 بخش کلی تقسیم می شود:

  1.  روتین روز
  2. روتین شب

روتین روز، یعنی مراقبت هایی که صبح ها بعد از بیدار شدن، باید انجام داد. و روتین شب به استفاده از محصولاتی که در شب و قبل از خواب استفاده می شوند، گفته می شود. محصولاتی که در روتین روز و شب استفاده می شوند، می توانند با یکدیگر متفاوت یا یکسان باشند. البته در مورد انتخاب و مراحل روتین به طور کامل جلوتر توضیح خواهیم داد.

قدم اول برای داشتن روتین، شناخت نوع پوست است. شما باید بدانید که نوع پوستتان چیست تا بتوانید محصولات مناسب پوستتان را در روتین بگنجانید. این نکته بسیار مهم و حائز اهمیت است. زیرا صرفا داشتن روتین کفایت نمی کند. بلکه داشتن روتین اشتباه نیز برای پوست شما مضر خواهد بود.

مراحل روتین مراقبت پوست

روتین پوستی از پاکسازی و تمیز کردن پوست شروع می شود. و در قدم بعدی به مراقبت پوست می رسیم که از محصولات مراقبتی و درمانی استفاده می کنیم. اگر بخواهیم یک تقسیم بندی کلی برای مراحل روتین داشته باشیم، می توانیم این  مرحله را ذکر کنیم:

  1. پاکسازی پوست از آلودگی و مواد آرایشی
  2. متعادل سازی چربی و PH پوست
  3. آبرسانی و مرطوب کنندگی

1. پاکسازی پوست از آلودگی و مواد آرایشی

پاکسازی پوست اولین و مهم ترین مرحله روتین پوستی است. اگر اهل آرایش کردن هستید، حتما می دانید که قبل از خواب باید مواد آرایشی ر به طور کامل از روی پوستتان تمیز کنید و صورتتان را بشورید. زیرا مواد آرایشی که برای مدتی طولانی روی پوست بماند، باعث بسته شدن منافذ پوست می شود. و به پوست اسیب های جدی وارد می کند. اما اگر اهل آراش هم نباشید، باز هم نیاز به پاکسازی پوست دارید. در طول روز، پوست ما در معرض آلودگی های محیطی و گرد و غبار قرار میگیرد. این آلودگی روی سطح پوست انباشته می شوند و باعث مسدود شدن منافذ و کدر شدن رنگ پوست می شوند. این آلودگی های محیطی و یا لوازم آرایشی باعث می شوند که پوست نتواند نفس بکشد. در نتیجه حتما باید از محصولات پاک کننده به صورت روزانه استفاده کنیم.

پاکسازی پوست خود شامل دو مرحله می شد:

  1. استفاده از پاک کننده های روغنی مثل میسلار واتر، شیر پاک کن، کره یا بالم و …
  2. استفاده از شوینده های صورت مثل ژل شستشو، فوم شستشو، کرم شستشو و …

پاکسازی دو مرحله ای؟

برای پاک کردن آرایش صورت از پاک کننده های روغنی استفاده می شود. این مواد به خوبی می توانند مواد آرایشی را در خود حل کنند.

نکته مهم: شوینده های صورت به تنهایی قادر به پاک کردن و تمیز کردن پوست صورت از مواد آرایشی نیستند. بنابراین حتما باید این پاکسازی 2 مرحله باشد و قبل از شستشوی صورت با شوینده ها، از محلول های پاک کننده استفاده شود.

میسلارواتر یا محلول پاک کننده آرایش، مایعی است که به کمک پد آرایشی می تواند مواد آرایشی را ا روی پوست به خوبی پاک کند. و برای انواع پوست ها قابل استفاده است.

شیر پاک کن، کره یا روغن های پاک کننده آرایشی نیز به خوبی مواد آرایشی و آلودگی ها در خود حل می کنند. شیر پاک کن برای پوستهای خشک، بالم برای وستهای مختلط و وغن ها برای پوستهای خشک مناسب ترند.

توجه داشته باشد که برای پاک کردن آرایش چشم، از محلول های پاک کننده مخصوص چشم استفاده شود. که باعث آسیب به چشم نمی شوند.

در گام بعدی باید با شوینده های مخصوص نوع پوست خود، صورتتان را به طور کامل شستشو دهید.

2. متعادل سازی چربی و PH پوست

بعد از شستشو، ممکن است روی پوستتان احساس کشیدگی داشته باشید. زیرا بعد از شستشوی صورت، تنظیم PH پوست برهم خورده و ما باید دوباره پوست را به تعادل برسانیم. در این مرحله با استفاده از تونر یا تونیک، اسیدیته یا PH  پوست به حالت طبیعی خود برگشته و متعادل می شود. البته تونر ها ویژگی های دیگری نیز دارند که در انواع مختلف آنها متفاوت است. تونیک ها می توانند چربی پوست را متعادل کرده. کسانی که پوست چرب و مختلطی دارند، به خوبی می توانند از تونر استفاده کنند. همچنین اگر باز هم آلودگی روی پوست و یا داخل منافذ باقی مانده باشد، تونر می تواند این آلودگی ها رو پاک کند. در نتیجه یک پاک کننده عمقی منافذ نیز محسوب می شود.

نکته: توجه کنید که تونر به تنهایی نمی تواند پاک کنندگی بالایی داشته باشد. نباید تونر را با میسلار واتر اشتباه گرفت و آنها را جایگزین یکدیگر کرد. تونر ها فقط می توانند تا حدی تکمیل کننده مراحل پاکسازی پوست باشند.

3. آبرسانی و مرطوب کنندگی

در این مرحله نوبت به آبرسانی پوست می رسد. که مرحله ی بسیار مهمی است که نباید از آن غافل شد. آبرسان همانطور که از اسمش پبداست، باعث جمع شدن آب زیر پوست ما می شود. که باعث جوان و شفاف تر شدن پوست صورت می شود. بعد از آبرسان، باید از مرطوب کننده استفاده شود. مرطوب کننده ها آبی که زیر پوست جمع شده را مثل یک سد دفاعی حفظ می کنند. در نتیجه کمک می کنند که آب حفظ حفظ شده و روی پوست باقی بماند.

نکته: به تفاوت عملکرد آبرسان و مرطوب کننده توجه کنید.

نکته: آبرسانی و مرطوب کنندگی پوست صورت، با دورچشم متفاوت است. برای دور چشم باید از آبرسان مخصوص دورچشم استفاده شود.

بقیه مراحل روتین پوست

تا اینجا به تمام نکاتی که باید در روتین پوستی گنجانده شود، اشاره کردیم. مواردی که ذکر شدT به هیچ وجه قابل حذف شدن و نادیده گرفتن، نیستند. اما همینجا تمام نمی شود. با توجه به نیاز پوست و نوع پوست هر شخص، باید از محصولات دیگری نیز در روتین پوستی استفاده شود.

محصولاتی مثل دور چشم، سرم های صورت، روشن کننده ها، ضد جوش ها، ماسک های تقویتی، ماسک ورقه ای، کرم خواب و … .

در مقاله های بعدی به اجمال در مورد هر کدام از این موارد توضیح می دهیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “روتین پوستی چیست؟ مراحل روتین مراقبت پوست و اهمیت آن

  1. مهسا گفت:

    خیلی عالی بود

    1. sahar گفت:

      خواهش میکنم خدارو شکر تونستم کمکتون کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.